Blog

Cand trebuie sa iti reface toti dintii?

OK Total in Metallkeramik Zt Rumanien

O buna prietena mi-a pus intrebarea: cand trebuie sa iti refaci toti dintii? Raspunsul? Nu trebuie sa faci nimic, in general, dar mai ales sa nu slefuiesti toti dintii! Se cuvine sa va spun si cazurile cand trebuie, pentru ca nu ai alta solutie, daca iti doresti ca organismul sa ramana sanatos si bineinteles o imbunatatire la nivel estetic!

Incep cu dimensiunile fetei, care, din punct de vedere estetic, se impart pe verticala in 3 parti, de dimensiuni egale. Asta dupa niste puncte de reper pe oasele capului. Din diferite motive, multa lume are dimensiunea fetei, in treimea de jos, micsorata! Efectul dat este de imbatrinire a persoanelor respective, cu atat mai accentuat, cu cat micsorarea este mai mare. In acest caz nu exista alta solutie de calitate si rezistenta estetica, decat slefuirea tuturor dintilor, ridicarea ocluziei cu cat este necesar si acoperirea lor cu coroana de ceramica, de preferat. In anumite cazuri, rare ce-i drept, se poate alege varianta fatetelor pentru dintii din fata.

Al doilea motiv este de natura functionala/ gnatologica. Aici lucrurile sunt mult mai complicate, dar dupa niste masuratori, un tehnician specialist, face o simulare in ceara, care dupa controlul medicului, se transpune in coroane de zirkoniu.

Al treilea motiv ar fi strict din punct de vedere al esteticii dintilor sau/ si culoarii lor. Cand vrei ca schimbarea culorii sa fie pentru totdeauna, atunci nu poti cere albire la nesfirsit! Nu iti place forma si marimea lor in zona laterala, care este in general vizibila cand razi? Nu-ti place nici ce vezi in front? Atunci trebuie sa slefuiesti toti dintii. Dupa cum puteti remarca, majoritatea starurilor din America au toti dintii facuti! Si lucrul asta are cu siguranta motivele lui. Mai adaug un lucru pentru specialist! Da, sigur ca se poate ridica ocluzia si cu compozit, dupa o anumita technica si atunci nu trebuie slefuiti dintii, dar nu intru acum intr-o discutie legata de multele dezavantaje…

Citeste mai multe articole aici.

Keep your eyes open, not your mouth!

Toate drepturile rezervate