Blog

O poveste noua! In roluri principale Smile Design si medicii.

image-42

O poveste noua, in roluri principale Smile Design si medicii.

Ma uimeste cum prosteala din politica tarii, a ajuns si in randul medicilor stomatologi, dar de fapt nu ma mai uimeste. Cu totii putem capata astfel de comportamente! Asta nu inseamna ca nu avem medici stomatologi cu care ne putem mandri. Pentru acestia TOT RESPCTUL!

De ce spun asta? Pentru ca, pe facebook, sub o poza cu niste dinti frumusel facuti este scris urmatorul text: “Corectare de ocluzie cu fatete Smile Design!!” Text scris de un MEDIC!  Acum nici nu stiu cu ce sa incep ca sa explic mai bine genul de vrajeala….

Incep asa: Smile Designul e un program de proiectare care iti arata cum poate arata lucrarea, iar sa corectezi o ocluzie cu fatete e imposibil! Sa ridici ocluzia, ceea ce e ceva mai usor pentru cineva cu experienta mare, la fel de imposibil. Ca sa faci ambele lucruri trebuie, in peste 90% din cazuri, sa slefuiesti toti dintii si doar frontul sa-l faci eventual cu fatete.

Ocluzia in sine, care in jargon inseamna muscatura, o dau dintii laterali. Aia se imbraca in coroane. Iar cine incearca sau puna acolo fatete e… praf. Frontul este raspunzator pentru un alt ghidaj si este partea estetica ca sa zic asa a lucrarii. Pentru o corectare adevarata, ca la carte a ocluziei, iti trebuie o evaluare gnatologica. Astea sunt niste masuratori facute de un specialist care a facut aceste cursuri. Sunt doar cativa in tara. Pentru ridicarea ocluziei nu iti trebuie neaparat evaluare gnatologica, dar e de preferat.

Acum, mai departe zice: “cu fatete Smile Design”. Asta suna a ceva grandios! A auzit dupa ani si medicul acesta de cuvintele astea. Dar Smile Design este un sistem de proiectare de forme, de coroane, fatete pentru front care permit o estetica virtuala. Asa poti arata pacientului ce fel de lucrare ii faci. Ca forma vorbind. Nu inseamna ca acum ai si facut o lucrare deosebita. Daca habar nu ai ce inseamna estetica, poti doar sa alegi niste forme din folderul sistemului. Oricum, de la ce vezi pe ecran pana la ce pui omului in gura, e drum lung. Totul tine de tine ca medic si mai ales, trebuie stiut si recunoscut, de technicianul dentar. Tehnicianul este extrem de important.

Nu mai spun ca cei de la smile design sunt ca o comunitate, medicii si mai ales technicienii care fac asemenea lucrari sunt performanti si mai ales experti in ceea ce fac. Ca sa devii membru smile design trebuie, atat ca medic, dar mai ales ca technician, sa fii la un anumit nivel (foarte inalt pregatit), degeaba cumperi sistemul daca tu nu stii sa il folosesti.  Din aceasta comunitate nu fac parte in nici un caz cei din Romania (sau daca sunt sunt foarte putini si ar trebui sa lucreze impecabil) care si-au cumparat sistemul si acum s-au hotarat ei sa fie de la Smile Design!

Tehnicienii Smile Design au si niste preturi pe masura calitatii lucrarii. Si asta dupa standarde de top straine. Stiti ce preturi practica specialistii din aceasta comunitate? Un technician iti ia in jur de 800 euro pe un dinte iar medicul cca.1000 euro. Acum faceti voi socoteala pt 28 de dinti, cat ar inseamna? Cine plateste in Romania suma asta? Pentru mai putin nu primesti niciodata cu adevarat o lucrare de top la nivel medical si estetic. Aaa, ca sunt unii care zic ca se poate si altfel, asta e o alta discutie, de genul: merge si asa… Deci simplu spus pentru voi: sa spui asa am smile design, n-am treaba, este tipic genul de oportunist care a sarit pe ceva cu care sa mai imbarlige pe unul sau altul. Nu inseamna nimic legat de lucrarea reala la final. Asadar incercarea de a impresiona cu textul: :corectare de ocluzie cu fatete Smile Design” este… bullshit. Nici nu poti corecta ocluzia cu fatete si nici nu inseamna nimic acest Smile Design daca in spate nu este nimic mai mult,si asta la nivel de top!

Keep your eyes open not your mouth!

Citeste si alte articole aici.

Toate drepturile rezervate